Company Consulting
Company Consulting
Company Consulting
  • Digital marketing
  • Financieel
  • Ondernemen
  • Over ons
  • Contact
    • Privacybeleid
  • Geen categorie

Alles voor een soepele bouw

  • 6 februari 2023
  • Jeroen

Een verbouwing brengt altijd veel met zich mee. Of je nu je huidige huis gaat verbouwen, in een nieuwbouw huis gaat wonen of een bouwval hebt gekocht. Een verbouwing brengt veel stress, tijd en geld met zich mee. En wanneer je zelf niet de meest handige bent, komen daar ook nog eens andere mensen bij kijken. En wanneer dat gebeurd, wil je die niet altijd in jouw huis hebben zitten. Maar dan kan je er altijd voor kiezen om bijvoorbeeld een sanitair unit en/of een schaftkeet voor op de plaats te zetten. Zo kunnen zij ook in alle rust hun pauzes houden en heb jij toch minder mensen continue op de vloer. 

 

Waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens een verbouwing

Er zijn altijd puntjes waar je rekening mee moet houden tijdens een verbouwing. Maar we snappen ook dat het nogal overweldigend is, alleen al het feit dat je gaat verbouwen. Dus wij helpen je een handje om een goede start te maken. 

Vergunning nodig? Zoek dit van tevoren goed uit

Voor veel verbouwingen heb je een vergunning nodig, maar niet voor alles. Kleine verbouwingen zoals een dakraampje plaatsen aan de achterkant van je huis mogen vaak zonder toestemming. Voor veel andere verbouwingen heb je wel een vergunning nodig, anders is de verbouwing niet mogelijk. Er zijn twee verschillende typen vergunningen, namelijk een lichte en reguliere vergunning. Lichte vergunningen worden getoetst aan verschillende eisen en geeft na 6 weken uitsluitsel. Reguliere vergunningen kijken naar het uiterlijk, de kwaliteit en of de verbouwing bij de omgeving past. Bij deze laatste vergunning duurt uitsluitsel 12 weken.

Bouwvergunning langs de welstandscommissie

Bouwvergunningen moeten goedgekeurd worden volgens de technische eisen die de wet heeft vastgesteld. Tegenwoordig heeft elke gemeente een welstandsnota om deze eisen duidelijk te maken voor de inwoners. Als een gemeente geen welstandsnota heeft betekent dit dat inwoners in die gemeente vergunningsvrij mogen bouwen aan hun huis.

Vergeet de bouwtekeningen niet

Wanneer je hebt besloten dat je wilt gaan verbouwen, heb je een officiële bouwtekening nodig om in aanraking te komen voor een vergunning. Deze bouwtekening kun je laten maken door een aannemer of een andere bouworganisatie. Vaak betekent een complexere bouwtekening ook een duurdere bouwtekening.

Zijn de buren er ook blij mee?

Naast het hebben van vergunningen en bouwtekeningen moet je zorgen dat je buren blij zijn met jouw plan. Buren kunnen namelijk een klacht indienen tegen jouw verbouwing. Wanneer dit het geval is, kan de gemeente de vergunning opnieuw bekijken en deze zelfs intrekken. Buren mogen klagen tot 6 weken nadat de vergunning is gegeven. Zorg er dus voor dat je buren op de hoogte zijn van de verbouwing en het hier ook mee eens zijn.

Voorkom miscommunicatie met de aannemer

Het gebeurt vaak dat er wordt geklaagd over de kosten of het werk van de aannemer. Dit komt veelal door een miscommunicatie. Zorg om dit te voorkomen dat al jouw plannen duidelijk op papier staan. Schrijf hier onder andere wat de aannemer moet gaan doen en welke materialen hiervoor moeten worden gebruikt. Maak een duidelijke afspraak over de prijs en de deadline van de verbouwing. Op deze manier voorkom je een hele hoop verwarring.

Controleer het werk van de aannemer

Is de verbouwing afgerond? Zorg dan dat je even kijkt hoe de aannemer zijn werk heeft gedaan. Je kunt eventueel een expert hiervoor vragen om mogelijke gebreken op te lossen. 

Jeroen

Previous Article
  • Geen categorie

Iets verzenden wat jij verkocht hebt doe je zo!

  • 1 februari 2023
  • Jeroen
Lezen
Next Article
  • Geen categorie

Alles voor een soepele bouw

  • 6 februari 2023
  • Jeroen
Lezen
Company Consulting
Marketing, Financieel en ander nieuws voor ondernemen

Input your search keywords and press Enter.