Je hebt het vast weleens gezien: een briefje in het raam van een horecazaak met de handgeschreven tekst: 'personeel gezocht met spoed.' Steeds meer horecagelegenheden in Nederland hebben namelijk moeite om goed personeel te vinden. Voor werkzoekenden die graag in de horeca zouden werken, is er momenteel dus voldoende keuze. Maar, hoe pik je de leukste baan ertussenuit? In dit artikel vind je drie tips voor het vinden van de leukste baan in de horeca. Of je nu in een ijssalon wilt werken of in een chic restaurant: met deze tips kun je snel aan de slag!
Schrijf je in bij een uitzendbureau
Nieuw horeca personeel inhuren doen de meeste werkgevers tegenwoordig via een uitzendbureau. Niet alleen hebben uitzendbureaus vaak veel contact met werkzoekenden, maar ze kunnen de werkgevers ook veel werk uit handen nemen. Ben jij op zoek naar een leuke baan in de horeca? Dan is het slim om je zo snel mogelijk in te schrijven bij een uitzendbureau. Let wel op, en kies niet zomaar het eerste, beste bureau dat je online tegenkomt. Het is slim om je te focussen op uitzendbureaus met veel vacatures in de horeca sector. Bekijk daarom van tevoren het vacature-aanbod op de website van het uitzendbureau.
Bezoek de horeca gelegenheden in je omgeving
Wil je graag werken bij een horecagelegenheid bij jou in de buurt? Dan is het slim om ze regelmatig te bezoeken. Je hoeft hiervoor niet per se in het restaurant te blijven eten. Loop zo af en toe even langs het restaurant om te kijken of ze toevallig zo'n 'personeel gezocht' briefje in het raam hebben hangen. Houd je ogen open, want sommige horeca zaken schrijven hun bericht bijvoorbeeld op een uitklapbord in plaats van op een briefje in het raam. Is dit je teveel gedoe? Dan kun je er ook voor kiezen om een open sollicitatie in te leveren bij horeca gelegenheden waar je graag zou willen werken.
Houd de sociale media in de gaten
Vrijwel ieder restaurant, iedere kroeg en andere horecagelegenheid, heeft tegenwoordig sociale media. De kans dat ze via deze online accounts op zoek gaan naar nieuw personeel, is dan ook behoorlijk groot. Om zeker te weten dat je geen leuke vacature mist, is het slim om de socialemediakanalen van je favoriete horeca gelegenheden goed in de gaten te houden. Volg het restaurant op Instagram, of word vrienden met de kroeg op Facebook. Zo zorg je ervoor dat jij, als één van de eersten, weet wanneer ze personeel nodig hebben.