Meer bezoekers naar je website: dat gaat niet vanzelf

0
373

Heb je een mooie website voor je bedrijf? Zelf gemaakt, of speciaal voor jouw bedrijf laten bouwen? Dan zet je deze waarschijnlijk met veel trots online. Je hebt er veel tijd in gestoken, of geld, en hebt er hoge verwachtingen van. Hij staat online, laat de bezoekers maar komen! Helaas kan dat nog best eens tegenvallen. Simpelweg gaan zitten wachten tot ze je op komen zoeken, dat gaat niet werken. Nee, je zal aan de bak moeten.

Ze moeten wel weten dat je er bent

We hebben allemaal een beetje de verwachting dat op internet dingen min of meer vanzelf gaan. Dat we een website online kunnen zetten, een webshop kunnen openen, en dat de bezoekers dan vanzelf wel komen. Maar laten we eens de link trekken naar de ‘echte’ wereld. Als je daar ergens in een uithoek een bedrijf of een winkel neerzet en trots de deuren opent, dan staan de bezoekers ook niet in de rij om bij je naar binnen te komen. Als zij niet weten dat jij bestaat, dat jij je op een bepaalde locatie bevindt, dan weten ze je echt niet te vinden.

Zo werkt het ook op internet. Je kunt best een mooie site openen, een geweldige site zelfs, maar als niemand weet dat hij online staat, is de kans klein dat mensen hem zo maar komen bezoeken. Nee, ook online zal je moeten werken aan je naamsbekendheid, en ervoor moeten zorgen dat mensen je kunnen vinden, zelfs als ze je helemaal niet zoeken.

Maak het de zoekmachines gemakkelijk

Een goede linkbuilding strategie kan je helpen om sneller meer bezoekers te trekken, net als andere manieren om zoekmachines min of meer op de hoogte te stellen van jouw bestaan.

De manier waarop zoekmachines werken is heel geavanceerd. Zij bepalen in no time, op basis van verschillende algoritmes, welke resultaten er het best getoond kunnen worden bij de zoekterm die iemand invoert. Hoe dit precies werkt, dat is een goed bewaard geheim. Wat we wel weten, is dat zij op basis van verschillende variabelen bepalen hoe relevant een website is.

Linkbuilding kan je daar bijvoorbeeld bij helpen. Wordt er verspreid over het internet naar jouw website gelinkt, en dan ook nog eens precies op de juiste woorden en zoektermen, dan doet een zoekmachine iets met deze informatie. Hij ziet in dat jouw site blijkbaar veel relevants te bieden heeft, en zal hem eerder hoog in de zoekresultaten plaatsen. Een goede linkbuilding strategie, daarvoor heb je echter wel experts nodig. Links plaatsen op de verkeerde plekken heeft namelijk nauwelijks nut, of zorgt zelfs voor een averechts effect. Schakel dus vooral hulp in als je hiermee aan de slag wilt, dat zorgt voor de beste resultaten.