Tips voor het promoten van je onderneming

0
293

Veel promoten van je onderneming zorgt niet perse voor meer winst. Het is vooral belangrijk dat je promotie kwalitatief goed is, zodat mensen je onderneming onthouden. In dit artikel lees jij tips om jouw bedrijf goed te promoten.

Marketingplan

Om te komen tot een goede promotie is het belangrijk dat jij een marketingplan hebt. Een onderdeel van het opstellen van een marketingplan is dat je onderzoek doet naar wie je doelgroep is. Daarna breng je zoveel mogelijk informatie van deze doelgroep in kaart. Vervolgens moet je onder andere de kansen en bedreigingen in zicht brengen. Op basis hiervan ga je doelen stellen. Een goed marketingplan speelt in op de kansen en bedreigingen.

Social media

De meeste mensen zijn actief op social media. Na jouw onderzoek weet jij op welke sociale media jouw doelgroep actief is. Nu is het van belang om hier ook een apart plan voor te maken. Elk platform werkt anders, dus verdiep je hier goed in. Wel geldt bij elke soort platform dat het belangrijk is om regelmatig te posten. Plan dit daarom vooraf in. Hierbij kan je een social media agenda maken. Er zijn ook verschillende platforms en apps waarmee je dit geautomatiseerd kan doen. Houd wel rekening met actualiteiten door af en toe een extra bericht hierover te maken. Stel ook een concreet doel op. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om mensen te laten klikken op de link naar webshop.

Webshop

Als je potentiële klant heeft geklikt op de webshop is het belangrijk dat diegene gemotiveerd wordt om op de webshop te blijven. Hiervoor is het belangrijk dat je een mooie en makkelijk bedienbare webshop hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een Magento webshop of een webshop via shopify nederland. Bij een Magento webshop maak je gebruik van een Open Source Content Management Systeem. Het is een divers platform, waarmee je meer dan 500.00 verschillende producten kunt aanbieden. Dit systeem is dus ideaal als je een groot aanbod hebt. Met een webshop via shopify zijn er ook veel voordelen. Als je weinig ervaring hebt met het maken van webshops is dit de juiste keuze. Hiermee kan je zelfs een webshop maken als je nooit een website hebt gemaakt.

Kom je tijd te kort of wil jij je meer focussen op de promotie in het algemeen? Dan kan je bij Shopify het bouwen of onderhouden van je website uitbesteden aan het personeel van Made By Mouses.